El director general de Costes visita Moncofa per a abordar la protecció del litoral i la problemàtica dels deslindes

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Marc García Manzana, ha visitat Moncofa per a conéixer de primera mà les principals reivindicacions del municipi de la Plana Baixa. Durant la visita, García s’ha reunit amb l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, qui ha exposat en detall qüestions crucials per a la localitat, com el deslinde que afectava negativament els interessos del municipi i que, tot i haver sigut anul·lat per una sentència del Tribunal Suprem, ha sigut reactivat pel govern central.

Alós ha expressat la seua preocupació per les conseqüències d’aquest deslinde, que afecta tant terrenys municipals com propietats particulars. “A Moncofa hem patit l’amenaça dels deslindes en terrenys municipals o directament en propietats particulars de veïns. És un greu problema contra el qual hem lluitat i continuarem fent-ho les vegades que siga necessari”, ha afirmat l’alcalde.

A més, Alós ha subratllat la necessitat d’instal·lar espigons per a protegir la costa de Moncofa, així com la resta de la Comunitat Valenciana, dels temporals que la castiguen cada any. “La nostra posició és i serà ferma per a defensar la costa i preservar aquest patrimoni paisatgístic, cultural i turístic que ha proporcionat el creixement social i econòmic”, ha explicat.

Durant la visita oficial, l’alcalde ha guiat a García pel litoral de la població, visitant zones com el Grau, Camí Cabres i Estanyol. Un altre tema tractat ha sigut la protecció de les casetes a primera línia de mar, que Alós ha descrit com a “patrimoni etnològic del poble”. A més, el primer edil ha fet entrega a García d’un exemplar del llibre La casa del Dr. Moros. Les cassetes de la mar, un bé del poble, publicat recentment pel consistori com a part d’una sèrie de treballs sobre el patrimoni local.

“Agraïm a la Direcció General de Costes, Ports i Aeroports, així com al govern de Carlos Mazón, la seua escolta i atenció total a la nostra situació. Moncofa patix la regressió marina i està en les nostres mans posar solucions com la construcció d’espigons”, ha conclòs Alós.