Moncofa presenta el primer llibre d’una col·lecció per a recordar el valor patrimonial, cultural i turístic de ‘les casetes de la mar’

L’Ajuntament de Moncofa continua protegint i posant en valor el seu patrimoni cultural i turístic, destacant ‘les casetes de la mar’. Aquest diumenge 4 d’agost a les 20 h es presentarà el primer volum de la sèrie de publicacions sobre aquestes vivendes, titulat ‘La casa del Dr. Moros’, a l’avinguda Mare Nostrum 16. Construïda fa més de 90 anys per l’arquitecte Luís Costa, aquesta casa va ser utilitzada durant la Guerra Civil i encara conserva els seus dissenys originals dels anys 30.

El llibre, editat per l’Ajuntament i escrit per Miguel Ángel Sanz Julià, té 64 pàgines i una portada il·lustrada per Conxa Llombart. L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha destacat la importància de protegir aquestes construccions i ha convidat a la ciutadania a col·laborar amb fotografies o informació sobre la vida al Grau de Moncofa per enriquir el projecte.

El Doctor Moros va triar el Grau de Moncofa per al retir i el descans estiuenc, intencions que es van veure truncades després de l’esclat de la Guerra Civil i es va usar en la contesa i postguerra per tots dos bàndols.