Del 3 al 17 d’agost festes d’estiu a la Platja Casablanca d’Almenara

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat una nova edició de les Festes d’Estiu de la platja Casablanca de la localitat que començaran amb la Volta a Peu el dissabte 3 d’agost i acabaran amb el Xixo Xixero el dissabte 17. Els concerts i la música, els espectacles per a públic familiar, el cinema, les visites guiades al Conjunt Memorial, les vaques i els bous, els actes religiosos, les prefestes i el castell de focs artificials compondran una programació variada per a tots els gustos.

En el capítol esportiu destaca el dissabte la celebració del quaranté aniversari de la Volta a Peu a la Platja d’Almenara, una edició que arrancarà a les set de la vesprada amb les categories infantils i a les huit amb una carrera que promet ser espectacular. A més, el diumenge 11 arribarà la XIII Travessia nadant Platja Casablanca. En l’aspecte de concerts, destaca el Concert d’Estiu de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara que se celebrarà el diumenge 11 a les 20 hores en el Parc Municipal. A més, en l’aparcament del Carrer Costa del Sol actuarà Cuerda Pa Rato (dimecres 14), DJ Sebas Ghong (dimecres 14), Jarana (dijous 15), Milindris Band amb Tribut a Melendi (dijous 15), Patxi Ojana (divendres 16), Dj Kike Jaén i DJ Capitán Serrano (divendres 16). A més, el dissabte 17 a les 14 hores arribaran les Prefestes organitzades per la Quinta 2024 en l’aparcament del Carrer Costa del Sol amb Dj Royo, Dj Kilian Martínez, i Dj Djouza.

ACTES PER A PÚBLIC FAMILIAR

Quant a les activitats per a públic familiar, destaca una nova edició del tradicional Xixo Xixero i la cercavila de fanalets de meló d’Alger, que es durà a terme el dissabte 17 a partir de les 22 hores amb la companyia de la Colla Garramatxa. El dilluns 5, a les 22 hores, en la zona de l’Oficina de Turisme es projectarà la pel·lícula “Elemental”. El dimecres 7 al matí es duran a terme les Jornades Ambientals i a la nit, dins de Nits de Titelles, es representarà Rapunzel. A més, del 14 al 17 a partir de les 19 hores hi haurà jocs, tallers i food trucks en l’aparcament del Carrer Costa del Sol. A més, des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ s’han programat visites nocturnes al Conjunt Memorial de Darrere del Castell el divendres 9 i el dissabte 17.

Els actes taurins a la Platja Casablanca es duran a terme el dimarts 13 i el dimecres 14 amb exhibició de vaques de la ramaderia local Tauro Covatelles a partir de les 19 hores i bou embolat a la nit, a partir de les 23.30. A més, el propi dimecres 14 la Comissió de Festes de Dalt de la Muralla organitzarà un “bou embolat infantil” amb carretons. El divendres 16 se celebrarà el dia de Sant Roc, patró d’Almenara. En eixa jornada es celebraran els actes religiosos amb missa a les 19 hores a l’Església de la Platja Casablanca i posterior processó i acabarà per la nit amb el tradicional castell de focs artificials al costat de la mar oferida per la Pirotècnia Germans Caballer d’Almenara, que es dispararà des de la Gola de la Llosa a partir de les 23 hores.