La Diputació Provincial de Castelló destina 200.000 euros per a l’enderrocament d’edificis municipals deteriorats

La Diputació Provincial de Castelló ha obert el termini per a sol·licitar ajudes destinades a l’enderrocament d’edificis de titularitat municipal amb un elevat grau de deterioració, amb l’objectiu de millorar els espais i serveis per a la ciutadania. Es destinen un total de 200.000 euros per a aquesta iniciativa, enfocada a municipis de menys de 20.000 habitants, durant l’exercici econòmic 2024.

Aquesta línia d’ajudes, resultat de l’escolta activa de l’equip de govern provincial amb els alcaldes i alcaldesses, té com a objectiu garantir la seguretat d’edificis deteriorats o permetre la construcció de nous espais oberts per als veïns. El vicepresident i responsable de l’àrea de Planificació i Cooperació, Héctor Folgado, ha destacat que només es subvencionaran els gastos d’inversió relacionats amb les obres d’execució i retirada d’enderrocs, incloent pressupost d’execució per contracta, honoraris de redacció de projecte i honoraris de direcció.

La subvenció podrà cobrir fins al 100% dels gastos subvencionables de l’activitat, amb una quantia màxima de 25.000 euros per beneficiari, mentre que el total màxim per a la convocatòria és de 200.000 euros. A més, es permet compatibilitzar aquestes subvencions amb altres ajudes o ingressos per a la mateixa finalitat, sempre que no se supere el cost de l’activitat subvencionada.

La documentació necessària per a sol·licitar l’ajuda inclou el certificat de titularitat de l’edifici municipal, el projecte d’enderrocament amb l’estudi de seguretat i salut o estudi bàsic, l’estudi de gestió de residus, l’acta de replanteig, la fitxa cadastral de la parcel·la i la declaració de situació legal de ruïna o informe tècnic d’inspecció acreditatiu del grau de deterioració de l’immoble.

Els criteris de valoració de les sol·licituds es basaran en l’antiguitat de l’edificació, el grau de deterioració de l’immoble, el posterior destí del sòl i la població total del municipi. Els interessats poden presentar les seues sol·licituds dins del termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.