La Generalitat destinarà 1,4 milions d’euros per garantir aigua a les explotacions ramaderes davant la sequera

La inversió anunciada permetrà ajudar a 200 explotacions ramaderes de la província de Castelló i, a través del subministrament mitjançant cubes d’aigua, es pretén evitar el sacrifici massiu de bestiar

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha destacat la sensibilitat i agilitat del Consell de Carlos Mazón en destinar 1,4 milions d’euros per a garantir el proveïment d’aigua a les explotacions ramaderes afectades per la sequera.

L’anunci es va fer el passat divendres pel conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, qui es va desplaçar al municipi d’Ares del Maestrat. Acompanyat per la presidenta de la Diputació de Castelló, va explicar que la inversió de la Generalitat Valenciana ajudarà 200 explotacions ramaderes de la província de Castelló, evitant així el sacrifici massiu de bestiar gràcies al subministrament d’aigua mitjançant cubes.

En els darrers dies, la Conselleria d’Agricultura ha realitzat enviaments d’emergència amb 15 camions cisterna. Donats els bons resultats, s’ha anunciat aquesta nova inversió de 1,4 milions d’euros que permetrà atendre més explotacions, no només de Castelló sinó també de València i Alacant.

“És una ajuda molt important per garantir la supervivència de la nostra ramaderia en règim extensiu i semiextensiu i assegurar l’estat sanitari i de benestar d’un sector primari vital a la nostra província”, ha afirmat Marta Barrachina. A més de les explotacions ramaderes de Castelló, aquesta inversió també beneficiarà 60 explotacions de València i 15 d’Alacant.

Després de l’anunci, es procedirà a localitzar els punts des d’on es pot obtenir aigua de qualitat suficient gràcies a la col·laboració amb les comunitats de regants, amb l’autorització prèvia de la confederació hidrogràfica, per realitzar les càrregues d’aigua. Es garantirà l’accessibilitat de la ubicació, la capacitat del dipòsit, el consum previst i si el servei ha de ser puntual o periòdic.

“Que ploga no depén de les administracions, però respondre de manera àgil, ràpida i efectiva davant les necessitats sí, i ací sempre trobaran a la Diputació de Castelló i a la Generalitat”, ha subratllat la presidenta provincial. A més de les mesures anunciades per les administracions provincial i autonòmica, totes dues institucions reclamen l’arribada d’ajudes del Govern d’Espanya. “La Diputació treballa amb la Generalitat Valenciana perquè la col·laboració entre ambdues administracions siga la més beneficiosa per als castellonencs i dotar als 135 municipis de la província de les infraestructures i serveis que mereixen; però aquesta col·laboració serà més efectiva i eficaç si actua el Govern d’Espanya”.