Nules reobre el Casal Jove amb instal·lacions totalment renovades

L’actuació feta a aquest immoble municipal ha comptat amb una inversión de més d’un milió d’euros

Nules ha reobert les portes del Casal Jove després de les obres de renovació, oferint al municipi unes instal·lacions completament actualitzades. L’alcalde, David García, juntament amb la regidora de Joventut, Blanca Silvestre, la regidora d’Infància i Educació, Rosa Ventura, i altres regidors del govern local han visitat recentment aquestes instal·lacions per a verificar el seu correcte funcionament.

La inversió total d’aquesta actuació ascendeix a 1.076.842 euros, dels quals l’Ajuntament de Nules ha rebut una subvenció de 708.019,63 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics per a les entitats locals.

Entre les actuacions realitzades s’inclouen mesures per a l’estalvi energètic i la millora de l’accessibilitat. Es preveu que el consum energètic es reduirà més d’un 70%, convertint l’edifici en gairebé nul pel que fa al consum energètic.

Per a aconseguir la màxima eficiència energètica, s’ha incorporat un sistema d’aïllament tèrmic exterior a les façanes, trasdosats interiors amb aïllant tèrmic-acústic, i aïllament en els falsos sostres. A més, s’han instal·lat bombes de captació d’energia mitjançant geotèrmia, captadors fotovoltaics, sistemes de renovació d’aire amb recuperació de calor, fusteries tèrmiques, vidres més eficients, i elements de control de solejament.

Així mateix, s’ha dotat l’edifici d’accessibilitat universal amb la construcció d’una passarel·la interior en rampa que connecta els dos edificis i la instal·lació de dos ascensors.

El consistori destaca la importància d’aquestes obres per a la localitat, ja que el Casal Jove s’ha adaptat a les necessitats actuals d’un centre destinat a la dinamització de la població jove de 12 a 30 anys, i també funcionarà com centre homologat de Formació de Persones Adultes (FPA).