Almenara se sumarà al repte per a aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio aquest estiu

La campanya estival premia el compromís amb el reciclatge de vidre i la protecció del medi ambient

L’Ajuntament d’Almenara i més de 15 establiments hostalers del municipi competiran per la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. Aquesta entitat, encarregada de gestionar el reciclatge de vidre a Espanya, celebra la cinquena edició del #MovimientoBanderasVerdes, una campanya estival que premia el compromís amb el reciclatge de vidre i la protecció del medi ambient.

A més, la Regidoria de Medi Ambient d’Almenara sortejarà dos miniiglús d’Ecovidrio entre els usuaris de les seues xarxes socials. Un miniiglú serà per a Facebook i l’altre per a Instagram, amb els guanyadors anunciats el 12 d’agost.

Almenara competirà amb 40 municipis valencians per aconseguir o revalidar la Bandera Verda de la Sostenibilitat, ja obtinguda l’any passat per l’Alfàs del Pi i Finestrat. Enguany, Ecovidrio també reconeixerà els dos establiments hostalers més responsables en sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant iniciatives com la gestió del reciclatge, el consum d’energia i aigua, i la compra sostenible.

Ecovidrio i el Moviment Banderes Verdes
El Moviment Banderes Verdes s’ha consolidat com una iniciativa clau per a Ecovidrio en la seua aliança amb l’hostaleria. En la seua cinquena edició, més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes i més de 16.000 establiments hostalers competiran per aquests guardons.

Sobre Ecovidrio
Ecovidrio gestiona el reciclatge de vidre a Espanya des de 1998. Finançada per 8.000 companyies envasadores, garanteix un servei complet de reciclatge accessible a tots els ciutadans. Ecovidrio destaca pel reciclatge d’alta qualitat, l’ampliació d’infraestructures, les campanyes de sensibilització i la promoció de l’ecodisseny. Actualment, set de cada deu envasos de vidre es reciclen gràcies a aquest sistema, contribuint al desenvolupament sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic.