Almenara adapta les taxes de l’Escola Infantil Municipal a la nova normativa

Els pares només pagaran pel servei de menjador durant el període lectiuctiu

El ple de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat per unanimitat la nova ordenança reguladora del preu públic pel servei d’Escola Infantil Municipal. Aquesta mesura s’ha pres per adaptar-se a la nova normativa de la Generalitat Valenciana, que estableix la gratuïtat de les classes durant el període lectiu de setembre a juny.

Segons aquesta ordenança, els pares, mares o tutors només hauran de pagar pel servei de menjador durant el període lectiu. El cost serà el mateix que el fixat per la Generalitat Valenciana per al col·legi de la localitat, fixant-se per al pròxim curs en 4,35 euros per dia, la qual cosa suposa 95,70 euros mensuals (per 22 dies de servei). La mensualitat s’ajustarà els mesos de setembre i gener segons els dies de servei prestats.

A més, es fixa un preu mensual de 150 euros per al mes de juliol, que inclou tant el menjador com l’assistència i l’estada a l’Escola Infantil Municipal.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat la gestió directa de l’Escola Infantil Municipal per part de l’Ajuntament d’Almenara com una aposta per “l’educació pública i de qualitat”, un dels grans principis de l’equip de govern.

També ha subratllat que el preu del menjador es basa en el que marca la Generalitat Valenciana per al CEIP Juan Carlos I de la localitat, assegurant que serà el mateix a l’Escola Infantil Municipal. A més, l’alcaldessa ha ressaltat el servei de menjador de l’Escoleta, que té cuina pròpia i utilitza la màxima quantitat possible d’aliments de la zona per oferir una alimentació sana i saludable.