La Diputació de Castelló ja té activat el 98% de les subvencions per concurrència competitiva

Les línies d’ajudes ja iniciades sumen 41 milions d’euros, incloent-hi subvencions de l’àrea de Benestar Social, Cooperació, Cultura i Desenvolupament Rural

La Diputació Provincial de Castelló ha activat el 98% de les subvencions per concurrència competitiva, reafirmant així el seu compromís de ser una institució àgil i útil. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha destacat l’esforç per agilitzar la tramitació de quasi totes les línies d’ajudes, que sumen uns 41 milions d’euros, per tal que ajuntaments, entitats i altres beneficiaris puguen disposar-ne com més prompte millor.

Aquestes subvencions s’adjudiquen a les entitats que obtenen la màxima puntuació en els criteris establerts per la Diputació. Barrachina ha incidit en la importància d’oferir les mateixes oportunitats a tots els beneficiaris a través d’aquest sistema competitiu.

La vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha detallat que les ajudes inclouen àrees com Benestar Social, Ceràmica, Cooperació, Cultura, Esports, Desenvolupament Rural, Igualtat, Enginyeria Interna, Innovació, Joventut, Medi Natural, Participació i Promoció Econòmica. Aquestes àrees s’engloben en cinc eixos principals del pressupost de 2024: impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, generació d’oportunitats i aposta per la identitat.

Pallarés ha destacat el treball del personal de la Diputació per establir ràpidament les bases de les convocatòries i activar-les perquè les ajudes arriben de manera àgil als beneficiaris. Entre les subvencions activades, destaca el Pla d’Ocupació per als ajuntaments, amb 1,2 milions d’euros, i les ajudes per a ajuntaments afectats per incendis per a autònoms i pimes.

També s’han activat el Pla Diputació Impulsa per a obres, inversions i despesa corrent, el Fons de Cooperació, el Pla d’Emergències Hídriques i les subvencions per a catàstrofes. En l’àrea de Benestar Social, s’han activat ajudes per a associacions de jubilats i pensionistes, programes d’escola matinera, unitats de conciliació familiar, serveis de promoció de l’autonomia personal, transport adaptat i projectes de cooperació.

Finalment, les ajudes esportives, culturals i per a entitats juvenils també formen part de les línies de subvenció.