La Diputació Provincial de Castelló suma vida al costat d’Alcer Castalia

La institució provincial col·labora amb l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals

La institució provincial col·labora amb l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló en la celebració de les seues jornades anuals de sensibilització entorn de la donació d’òrgans i teixits.

La plaça de Les Aules acull una sèrie d’activitats emmarcades en la setmana en la qual es commemora el Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits amb el lema ‘Suma vida, multiplica vides’. “Un eslògan amb un missatge clar i directe que ens indica que amb un xicotet gest podem sanar i generar vida”, ha indicat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

La dirigent provincial ha participat en la presentació de la campanya de donació per a l’any en curs al costat del president d’Alcer Castalia, Juan Doménech, el director mèdic de l’Hospital General de Castelló, Luis González, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, Maica Hurtado.

“Valorem i admirem el vostre esforç, treball i dedicació”, ha expressat la presidenta de la Diputació. Per a Marta Barrachina “és fonamental donar visibilitat a les malalties renals i conscienciar sobre la rellevància que té la donació d’òrgans” i ha valorat “la generositat de tots aquells ciutadans que fan possible la vida d’altres persones”. “Donar és un acte que dona vida, és un gest de solidaritat i humanitat”, ha incidit la presidenta de la Diputació Provincial.

Abans de la presentació de la campanya de donació, s’ha visitat a les activitats lúdic-educatives que s’estan duent a terme estos dies en la plaça de Les Aules, entre les quals es troben un joc gegant, l’Arbre de la Donació, un punt de salut amb mesurament de tensió i glucosa, i una exposició de les obres seleccionades en el concurs de dibuix ‘La teua escultura’. La visita institucional ha inclòs una ‘globotà’.

La sessió d’esta vesprada contempla una donació de sang en la Colla del Rei Barbut, un recorregut de motos i un concert de música. La programació continuarà demà dissabte 8 de juny amb la destacada III Carrera-marxa solidària per la Donació d’Òrgans que es desenvoluparà demà a la vesprada.

Alcer Castalia és una associació provincial sense ànim de lucre que des de 1981 lluita per millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia renal i els seus familiars, millorar la seua adaptació a la malaltia i als tractaments, previndre i visibilitzar la insuficiència renal crònica i sensibilitzar la societat sobre la importància de la donació d’òrgans. Actualment, atén més de 1.000 pacients renals a través dels seus serveis i activitats, realitza accions de divulgació i sensibilització en la societat i reivindica els drets de les persones afectades.